Рубрика: Информатика
Како да поврзете PC на HDTV
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Честопати сакате вашиот нов телевизор со висока резолуција да го користите како монитор за вашиот персонален компјутер. За да го реализирате тоа, треба да знаете дека постојат повеќе различни типови на поврзување, па затоа треба да го одберете оној начин со кој ќе постигнете сликата од вашиот PC да биде прикажана на вашиот HD телевизор со најдобар квалитет.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.