Рубрика: Аудио и видеотехника
NabShow 2010
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Секоја година во Лас Вегас се одржува изложба за професионална видео и аудиоопрема во организација на NAB, каде што премиерно се претставуваат стотици нови производи. Изложбата има за цел на најдобар можен начин да ги поврзе производителите и корисниците. Притоа, на изложбата се доделуваат и награди. Прочитајте го текстот што следува за да дознаете што имаше ново и кој освои награда.

Клучни зборови:

Официјалното лого на NAB

Дел од атмосферата меѓу посетителите на овогодинешниот NAB

Дел од наградите кои се доделуваат на NAB

Ignite Konnect Animation на Grass Valley - еден од наградените уреди

AG3DA1 - стереоскопскиот камкордер за 3Д продукција на Panasonic

Media Composer 5 Editor на Avid

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.