Рубрика: Информатика
Radeon HD 5830
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Најновиот модел на AMD треба да ја пополни празнината помеѓу моделите HD 5850 и HD 5770, како ценовно, така и во поглед на перформансите. Но, и на добар пат е да стане потенцијален бестселер!

Radeon HD 5830 навистина заслужува внимание. Разликите во перформанси и цени помеѓу средната и високата категорија (поточно помеѓу моделите HD 5770 и HD 5850) досега беше преголема. Аналогно на тоа беше отежнат и изборот на оние кои немаат доволно средства за HD 5850, а сакаат повисоки перформанси од HD 5770.
HD 5830 е точно на половина пат помеѓу овие два модела.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.