Рубрика: Омнибус
Кратки информации
Автор: Н Н
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Први научни резултати од телескопот Хершел;
Два нови еко телефони od Sony Ericsson;
Вештачка рака;
Ново побрзо безжично вмрежување;
Фобос и Деимос конечно заедно;
Хабл виде мал објект во Кујперовиот појас;
Rycote Universal Camera kit;
Електронски весници;
Micron Real SSD C300;
Кеплеровиот телескоп откри планета со густина на стиропор;
Повторно се бараат аудиокасетите;
Небото над Македонија во февруари;
Радиоизотопен генератор со големина на паричка;
Intel и како да бидеш на врвот;
Intel Core i3 и i5 - графика во самиот процесор;
Интересни слушалки за мобилен.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.