Рубрика: Телекомуникации
Two -Channel Tempest 2400 2,4GHz Digital Wireless System
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Комуникацијата и комуникациските системи постоеле, постојат и ќе постојат во многу области. Со време тие се усовршуваат и се унапредуваат. Заедничка карактеристика им е на сите да функционираат беспрекорно, без прекин и пречки од секаков вид. Битни се секаде, но во телевизијата по важност може да се рече, се број еден. Пред повеќе години беа едноставни и аналогни. Од конекции на корисниците преку кабли, со време станаа Digital Wireless System.

Директното емитирање на програмата бара висококвалитетен сигнал со највисока можна сигурност во одвивањето на преносите, бидејќи не постои шанса за враќање назад и повторно емитување или снимање. Разните интерфонски системи им овозможуваат на продуцентите, режисерите, камерманите и тонската екипа да ги координираат своите активности во рамките на локалните студија или во рамките на мрежата студија, репортажни возила и сателитски контролни центри и други случувања. Меѓу досегашните многубројни производи, забележителен успех постигна четириканалниот систем Tempest2400. Можностите и перформансите со кои тој располага сега се задржани и во најновата двоканална конфигурација Two-Channel Tempest2400 2,4GHz Digital Wireless System, која ја третира текстов.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина