Рубрика: Информатика
Јонска графика
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Енормната популарност на Интел АТОМ веруваме дека ги изненади и самите челници на оваа компанија. Се помасовната употреба на овие процесори во netbook и nettop системите, како и во сè-во-едно и десктоп системите од ден во ден ја зголемува и онака одличната продажба. А сега, овој процесор се искачува и едно скалило погоре.

Мало, мало... ама техничарче. Богатство приклучоци за поголема употребна вредност

Составните делови на nVidia Ion

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.