Рубрика: Информатика
Инфографика во 5 чекори
Автор: Ива Манова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11-12/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Бомбардирани сме со досадни текстови, неинвентивни упатства, преопширни истражувања, предолги анализи... Во овие случаи најмногу помага – инфографиката. Ако сликата кажува 1000 зборови, тогаш инфографиката кажува илјада и еден.

Бомбардирани сме со досадни текстови, неинвентивни упатства, преопширни истражувања, предолги анализи... Во овие случаи најмногу помага – инфографиката. Што е инфографика? Инфографиката е комуникациски алат, најчесто во форма на слика, кој се креира првенствено за веб-опкружување и низ интересен дизајн со илустрирани зборови, броеви и сите други значајни податоци на некоја тема.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11-12/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.