Рубрика: Електроника
Астабилен мултивибратор
Автор: Славко Стојковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Понекогаш е потребно кај некои детски играчки да доградите некој светлосен ефект (на пример, кај "Пожарна"- камионче), а со тоа да го привлечете вниманието кај децата. Исто така, овој светлосен трепкач може да најде примена и на други места по ваш избор.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.