Рубрика: Аудио и видеотехника
HDTV Video + Stereo Audio Splitter/Extender via CAT5
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


VOPEX HDTV Audio/Video Splitter/Extender via CAT5 е идеален за системи каде е потребно да се дистрибуираат видеокомпонентни сигнали со висока резолуција заедно со аналогни стерео-аудиосигнали и истите да се транспортираат на долги дистанци до поголем број на видеодисплеи и звучници. Уредите меѓусебе се поврзани преку CAT5/5e/6 кабел на далечина поголема од 180 метри.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.