Рубрика: Електроника
Селективно напонско напојување
Автор: Петар Аврамовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Прикажаниот тип на напојување има селективен карактер во однос на влезниот напон. Напон на излезот од напојувањето се појавува само доколку на неговиот влез е присутен напон поголем од една одредена зададена вредност. За напони на влезот кои се помали од таа вредност, напојувањето не дава излезен напон.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.