Рубрика: Астрономија и астронаутика
Непозната страна на Месечината
Автор: Гоце Постоловски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Долго време човекот ја набљудува и ја проучува Месечината, нашиот единствен природен сателит. Неколку пати беше на неа. И кога веќе мислевме дека знаеме за неа сä, таа покажа едно ново лице. Последните истражувања покажуваат дека на Месечината има вода, а таму се наоѓа и најладното место во Сончевиот систем. Да, да, на нашата Месечина, онаа која мислевме дека ја познаваме.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.