Рубрика: Астрономија и астронаутика
Почетен курс по астрономија (7): Телескопи и двогледи
Автор: Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во второво продолжение од текстот за телескопи ќе се запознаеме со монтажите за телескопи, филтри, ќе има и некои совети за купување на телескопи, а за првпат во ЕМИТЕР ќе бидат обработени и двогледите.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.