Рубрика: Електроника
Електронски контролери: избор и апликации (2)
Автор: Мирослав Китаноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во ова продолжение се разгледани основните типови на контролери и нивните карактеристики. Сето ова би требало да претставува еден основен пристап кон проблематиката за соодветен избор на контролер. Од друга страна, пак, изборот на вистинскиот контролер за даден процес е, всушност, и половина завршена работа при контролата на процесот, бидејќи ако не сме одбрале соодветен контролер, во тој случај и најбеспрекорниот систем за контрола ќе потфрли при функционирањето.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.