Рубрика: Фототехника
Школа за фотографија: Изберете ја вистинската опрема - стативи
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Големата понуда на разновидна фотографска опрема на пазарот изборот на она што навистина ни е потребно го прави тежок. За да ви ги олеснам маките, во неколку продолженија на оваа "мини – серија" во рамките на школата за фотографија, ќе се обидам да ви дадам основни насоки на кои работи треба да се обрне внимание при изборот на фотографската опрема, со цел да извршиме набавка базирана на нашите вистински потреби.

Кога ќе почнеме малку посериозно да се занимаваме со фотографија, веднаш ни станува јасна потребата од низа помагала кои би придонеле за појаки, посодржајни фотографии. Како што расте нашата креативна моќ, така расте и желбата за експериментирање со нови техники, како на пример, долги експозиции, макрофотографија, движење или друго. Една од основните потреби притоа која се јавува е потребата за стабилност на фотографскиот апарат.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.