Рубрика: Омнибус
Кратки информации
Автор: Н Н
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Пуштен во употреба најголемиот телескоп во свет;
Почнуваат олимписките игри за роботи;
Наноелектронски транзистор во содејство со биолошките машини;
Аукција на 4G во Данска;
Идната година со печатени батерии!;
Мобилни телефони на соларна енергија;
Колку бргу се движиме додека спиеме?;
Нова MAX TV иновација;
Куќа на звукот, дом на гитарите;
Првите набљудувања на телескопот Хершел;
Модерно глувче;
Новиот хемиски елемент - копернициум!;
Чиста десетка за Хабл;
небото над Македонија во септември;
Audio expert LA-1 првите line-array од домашно производство;
Исклучување на USB со допир или со мафтање

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.