Рубрика: Информатика
Дали мултимедијалните PC системи се исплатлива инвестиција?
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Појавата на малите мултимедијални плеери, кои веќе поддржуваат и HD-видеоформати, фрла сенка на актуелните мултимедијални домашни компјутери, доведувајќи ја во прашање нивната исплатливост.

И не без причина. За цена од одвај стотина евра се добива сосема употреблив и сестран уред за репродукција на аудио и видеосодржини, од кои голем број имаат и вградени ТВ и ФМ-тјунери. А и опцијата за вградување на тврд (хард) диск не е изоставена. Земајќи го сето ова предвид, само по себе се наметнува прашањето дали асмемблирањето или купувањето домашен мултимедијален компјутер е исплатлива инвестиција?

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.