Рубрика: Информатика
Дали Cloud деловниот софтвер е решение за вашата организација?
Автор: Ива Манова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 8-9/2014.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Чувањето на податоците во облак започна одамна. Во почетокот многумина со сомнеж ги избегнуваа овие услуги но денес се поголем број компании и индивидуалци не можат без нив. Да ги дознаеме предностите и недостатоците на Cloud софтверот (Софтвер во облак).

Одговорот зависи од многу параметри: достапни ресурси, функционални барања, ИТ инфраструктура и вкупни трошоци за инсталација, користење и одржување. Искуството нè научило дека не постои универзално решение, ниту универзално сценарио. Затоа, многу е важно секогаш да се прави анализа и проценка на бизнис софтверот, особено во деловите во кои компанијата обезбедува конкурентска предност, на која и е потребна поголема функционалност (поголем број модули, повеќе детали, специфичности).

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 8-9/2014. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.