Рубрика: Информатика
Safari 4.0 - најбрз веб-прелистувач
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Летово компанијата Apple на своите корисници им ја понуди новата верзија на познатиот веб-прелистувач Safari 4.0. Се работи за верзија која работи и на Windows и на Mac платформа. Според зборовите на претставниците на Apple, Safari 4.0 моментално е најбрзиот прелистувач за двете споменати платформи. Во зависност од перформансите на вашиот компјутер, ова би можело и да биде вистина. Сепак, дали е така ќе можете и самите да заклучите ако од сајтот на Apple ја симнете оваа најнова верзија, се разбира, бесплатно.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.