Рубрика: Информатика
Мемориски картички Sony Memory Stick
Автор: Костадин Солаков
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Денес на пазарот за електронска опрема можат да се најдат повеќе видови на преносни медиуми за чување на податоци. Од веќе застарените касети, компакт и ДВД-дискови, па сé до засега најновите интегрирани мемориски медиуми, или народски кажано мемориски картички. Сите овие мемориски медиуми по нешто се "автентични" во споредба со конкуренцијата, како компактноста, капацитетот, едноставната употреба, брзината при пристапот или меморирањето на податоците, цената и нормално сите имаат позитивни и негативни карактеристики, па корисниците својот избор го прават врз основа на личните потреби поврзани со мемориските медиуми. Во написот што следи, ќе го разгледаме решението на јапонскиот гигант Сони, односно неговите мемориски картички, познати како Sony Memory Stick...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.