Рубрика: Информатика
Избор на преносен мемориски уред за училиште
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Компјутерот и интернет-конекцијата во денешно време се неопходни за учениците и студентите, но исто така корисно е да се има уште некој уред за складирање како на пример USB флеш меморија или надворешен хард диск. Преносните уреди за складирање на податоци се корисни за пренос на работата од училиште до дома, и обратно и, нормално, креирање на резервни копии со цел да се пресретне катастрофата наречена губиток на податоци.

Клучни зборови:

USB мемориjата веќе е неопходност, доказ за ова е вклучувањето во пакетот најнеопходни нешта на швајцарското армиско ноже од Victorinox.

Преносните тврди дискови се повеќе од функционални при пренос на датотеки кои тежат повеќе гигабајти.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.