Рубрика: Информатика
Како да имате здрав компјутер
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Знаете ли како компјутерџија поправа автомобил? Излегува од автомобилот и повторно влегува. И види чудо. Автомобилот сé уште не работи. Но, кај компјутерот оваа приказна може да помине. Ако заглави компјутерот и не е можен ниеден друг начин да продолжи со работа, едноставно исклучете го и повторно вклучете го. Функционира. Одлично. Молам? Повторно не работи како што треба. Јасно е. Имате поголеми проблеми со вашиот компјутер кој можеби и пред тоа покажувал чудни знаци на растројство. Кога подобро ќе размислите, па и не така ретко се појавувале пораки за грешки. Како понатаму? Решение секогаш има...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.