Рубрика: Информатика
Windows Regisry Editor - се мачка на леб или...?
Автор: Петар Димоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Зошто би имале потреба од нагодување на регистерот?
Постојат многу различни работи во составот на оперативниот систем Windows9X кои не се сосема перфектни. Многу би ви било полесно доколку постои можност овие работи да ги блокирате или отфрлите, меѓутоа оперативниот систем не секогаш дозволува манипулирање со сите негови опции. Со внесување малку магија во регистерот можеме лесно да си го наштимаме оперативецот по наш ќеф. Доколку сакате да научите нешто што малкумина го знаат, прочитајте го текстот подолу.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.