Рубрика: Хемија
Направи сам биодизел (3)
Автор: Драган Јовановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Дојдовме на крајот од овој триделен детален напис за домашно производство на биодизел со рециклирање и преработка на прегорено прехранбено масло. Темата ја завршуваме со упатства за прочистување на произведениот биодизел, совети за негова употреба и финалната математика која јасно покажува дека вашиот биодизел ќе биде околу 3 пати поевтин од моменталната цена на дизел-горивото кај нас.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина