Рубрика: Хемија
Направи сам биодизел (1)
Автор: Драган Јовановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Многумина веројатно слушнале дека биодизелот може да се произведе и во домашни услови, но ако сте се заинтересирале сте забележале дека "рецептот" се држи во тајност од страна на малкумина познавачи. Овој напис е уште една потврда на нашиот слоган "ЕМИТЕР ви го дава она што другите љубоморно го кријат!". Тука ќе најдете детален приказ на постапките како да направите сами биодизел со рециклирање и преработка на прегорено прехранбено масло од секаков вид. Вашиот биодизел ќе биде еколошко и евтино гориво - ќе ве чини околу 12 до 16 денари за литар, односно околу 64-74% поевтино од моменталната цена на дизел-горивото кај нас.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина