Рубрика: Астрономија и астронаутика
3,3 милијарди километри долгото патување на New Horizons
Автор: Борче Милчески
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2006.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Сме биле сведоци, а и ќе бидеме, на многу мисии во вселената. Но, кој е начинот на кој се доаѓа до нивна реализација, и воопшто нивно одобрување? Овој напис дава одговор на овие прашања преку приказната за мисијата New Horizons предвидена за истражување на Плутон.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2006. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.