Рубрика: Физика
Дали нашиот универзум е уникатен?
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Физичките закони и износи на фундаменталните големини во нашиот универзум како да се одбрани многу грижливо за да поддржуваат живот. Случајна коинциденција? Физичарите гледаат единствено решение во постоење на огромен мултиуниверзум со бесконечно голем број други субуниверзуми, па логично е некој од нив (нашиот) да има конфигурација која поддржува живот.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.