Рубрика: Информатика
Maxell SSD Extgernal 32GB eSATA/USB диск
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


SSD-дисковите стануваат сè повеќе барани од страна на корисниците, што не е чудно со оглед на нивните врвни карактеристики и брзиот трансфер на податоци. Сепак, копирањето на големи датотеки преку USB-порта може да одземе доста време, па така беше само прашање на време кога некој од производителите на вакви уреди ќе го преземе следниот чекор и на пазарот ќе понуди производ кој ќе ја користи eSATA конекцијата. Тоа го направи компанијата Maxell со својот SSD External eSATA/USB уред.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.