Рубрика: Астрономија и астронаутика
Сондите СТЕРЕО во лов на античка планета Теја
Автор: Филип Парталовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


СТЕРЕО, сондите-близнаци на НАСА, чија примарна задача е да го набљудуваат Сонцето и Сончевиот ветер во 3Д, влегуваат во мистериозен регион од меѓупланетарниот простор каде што ќе бидат во можност да трагаат по античка планета, која, ако ја најдат, би ја решила загатката за потеклото на Месечината.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.