Рубрика: Медицина
Негативните јони се позитивни
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2006.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Дали се сеќавате кога последен пат сте биле полни со енергија? Секако, тоа било кога сте биле на планина, крај море, езеро или река, или, пак, крај некој водопад. Зошто? Еве за што станува збор: овие опкружувања, всушност, се вистински природни извори на негативни јони, а тие се многу поволни за здравјето и биохемијата на човечкиот организам. Нормална концентрација на негативните јони во свеж воздух во природата изнесува 2 - 4 илјади во кубен сантиметар. Меѓутоа, на Јосемитските Водопади, едни од највисоките во светот, има и до сто илјади негативни јони по кубен сантиметар. Тие можат да се најдат и во нашата околина, побура или пороен дожд. Затоа кога ќе се смири дождот, слободно излезете, прошетајте се и дишете со полни гради.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2006. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.