Рубрика: Автомобилска техника
Автомобил - првите 120 години: Арман Пежо
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2006.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Еден е од пионерите во производството на автомобили во Франција и воопшто во светот. Ањели, Фордови, Тојоди, Арман Пежо ги надминува сите. Гледано од денешен аспект, Пежо претставува типичен пример како може и треба да се опстане во светот на производителите на автомобили. Смирено, сталожено, со добро обмислени деловни потези, развивајќи докажани и проверени конструкции и, пред сé, со долготрајна, посветена и истрајна работа може да се опстане во безмилосната конкуренција во производството на автомобили.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2006. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.