Рубрика: Телекомуникации
Безжични конекции - 1. дел
Автор: Дарко Мајстороски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2006.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Безжичниот пренос на податоци станува сé поголем хит. Од безжичните глувчиња до Формула 1 телеметриските системи, дигиталните радиосистеми се користат во многу апликации и навлегуваат во многу полиња од животот. Во овој и следниот напис ќе ја разгледаме моменталната ситуација во безжичната џунгла.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2006. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.