Рубрика: Телекомуникации
Сателитски комуникации
Автор: Тина Јаневска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Желбата да се слушне човечкиот глас во вселената, да се има глобален прозорец кон Земјата го даде својот производ сателитот. Овој текст му е посветен нему, а и на сите негови претходници, создадени поради гладот за знаење и глобална комуникација.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.