Рубрика: Информатика
Персонална револуција
Автор: Ана Симоновска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2006.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


12 август 1981 година... Дајана Рос и Лајонел Ричи беа на врвот на топ-листите со прекрасната "Endless Love"... Дијана уживаше во медениот месец со принцот Чарлс, не насетувајќи ја ни за момент несреќната судбина што ја очекува...
Интернатионал Business Machines of Armonk (IBM) го лансираа IBM 5150, модел на персонален компјутер кој засекогаш го промени начинот на деловното работење, ги постави стандардите за модерен PC (personal computer) и помогна да се етаблира мултибилионската индустрија на персонални компјутери.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2006. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.