Рубрика: Автомобилска техника
Возење и штедење
Автор: Љубиша Трипуноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Паралелно со постојаното растење на цената на горивата и секојдневното следење на состојбата со цената на суровата нафта на берзата, од сите страни се пласираат совети кои се однесуваат на намалување на потрошувачката на гориво. Но, најважно е советите да се сфатат во насока на рационализација на потрошувачката на гориво, без нанесување штета на моторот или возилото во целина. Доволно ќе биде одвикнување од некои некои лоши навики и практикување на некои основни, помалку или повеќе, познати совети.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.