Рубрика: Автомобилска техника
Мотор на годината 2008
Автор: Љубиша Трипуноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Врз основа на одлуките на шеесетината членови на меѓународното жири за доделување на годинешните награди во вкупно 12 категории за Интернационален мотор на годината, меѓу другото, може да се види дека најуспешен производител е BMW, а најуспешни мотори се оние кои користат турбо-полнач, без разлика дали погонското гориво е бензин или дизел.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.