Рубрика: Аудио и видеотехника
Најдоброто радивце на светот Tivoli Audio Model One
Автор: Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Веројатно имате тјунер или рисивер во вашиот хи-фи систем во дневната соба, па во секое време можете да си слушате радио... освен во времето кога вашата сопруга во истата соба гледа на ТВ бескрајни шпански серии. Значи, нема никакви шанси да си слушате радио, па ќе треба да се преселите во друга соба. Нема проблем, си велите, купувате од пазар еден кинески "транзистор" за 150 денари (со име "Philibs", "Sany" или "Panasoanic") и - завршена работа! Да, но "транзисторот" од пазар има многу лош звук, а кога ќе се оддалечите од него фреквенцијата се поместува и станицата се губи... Е па, тогаш едно мини хи-фи системче сигурно ќе биде поквалитетно. Да, но колку и да е мало, тоа системче се состои од две звучни кутии, трета кутија со електроника и многу жици, а тјунерот и не е баш нешто... Па добро, има ли некое мало, компактно радивце со добар звук и квалитетен тјунер? Има, има! Ви го претставуваме Tivoli Audio Model One.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.