Рубрика: Електроника
Струјно ограничување со оптоспрежник
Автор: Славко Стојковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ако експериментирате со ВФ-електронски моќни засилувачи во кој има вградено ВФ-транзистори со поголема моќност, за да не дојде до нивно оштетување, изработете го ова електронско коло за нивно напојување со ефикасна струјна заштита.

Главни елементи и материјали:

ИК: LM317;
Оптоспрежник: TIL117 или сличен

 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина