Рубрика: Фототехника
ФотоЕМИТЕР јуни 2008
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Продолжува "Фотоемитер", нашата рубрика каде што читателите ги презентираат своите фотографии и при тоа освојуваат вредни награди, но истовремено преку коментарите и советите од нашиот фотоселектор имаат и можност да ги подобрат своите фотографски вештини. Во овој број за најдобри се прогласени фотографиите на Горан Трајановски, Енкел Дика и Атанас Бајлозов, но уште неколку други влегуваат во изборот за годишната изложба и признанија.

Во мајското издание на конкурсот се наградени следните 3 фотографии:
Прва награда (DVD-плеер NEO): Горан Трајановски за фотографијата "Место, молам”.
Втора награда (бежична тастатура со глувче Labtech desktop 800): Енкел Дика за фотографијата "Коњ во природа".
Трета награда (професионална торбичка за фотоапарт Lowepro): Атанас Бајлозов за фотографијата "Waking Nature".

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.