Рубрика: Автомобилска техника
Одржување и поправка на автомобилите (3): Моторот не стартува
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


За среќа, денеска овој дефект е сé поредок, особено кај современиве автомобили со компјутерско управување. Постарите автомобили, кој патем речено сé уште се многубројни на нашиве патишта, не се имуни на овој дефект. Како да се постапува во овој случај, кои се можните дефекти и, воопшто, како да се донесе вистинската дијагноза се главите прашања на кои ќе го задржам вашето внимание во овој напис. Секако, ќе дадам кратки упатства и корисни совети кој се неопходни во процесот на отстранување на дефектот.

Можни се две опции во случај да е оневозможено стартување на моторот. Првата опција е кога возилото редовно, т.е. секојдневно се користи, а вториот случај е кога возилото подолго време не сме го користеле (од неколку месеци до неколку години).

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.