Рубрика: Електротехника
Постапки за мерење на отпорноста на заземјување (3)
Автор: Златко Николовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Текстов е продолжение од претходните два и со него се затвора кругот во кој остануваат на хартија методите за мерење на отпорноста на заземјување. Опишани се селективната метода, методата со две струјни клешти и двополната метода за мерење на отпорноста на заземјување. На крај е дадена споредбена табела на мерните методи со преглед на нивните предности и недостатоци.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.