Рубрика: Телекомуникации
Технички правила во радиодифузијата (3): Технички правила за ТВ-предавателите
Автор: Дарко Мајстороски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во минатите два броја на вашето омилено списание ЕМИТЕР се запознавте со техничките правила и критериуми кои се однесуваат на радиодифузијата, а кои важат за студијата и за радиопредавателите. Во последната епизода од овој мини серијал ќе се задржиме на техничките правила кај предавателниот дел на телевизиите.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.