Рубрика: Телекомуникации
ИПТВ преку АДСЛ (1. дел)
Автор: Дарко Мајстороски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


АДСЛ ТВ како посебна гранка од ИПТВ (Интернет протокол телевизија) конечно станува реалност и кај нас. Во ЕМИТЕР 1/08 ги увидовме основните специфики и разлики помеѓу АДСЛ ТВ и останатите аудиовизуелни сервиси што можат да се понудат на пазарот. Во овој број, подетално ќе се запознаеме со карактеристиките на ИПТВ прикажни преку, во моментов најпознатиот претставник АДСЛ-от, сервисите што може да ги понуди и разликите во однос на другите технологии.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.