Рубрика: Електроника
Дијагностика на дефекти (3. дел)
Автор: Зоран Тасиќ
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во овој дел следува практична примена на согледувањата, изнесени во текстовите од претходните броеви, преку еден предлог за начинот на сервисирањето и подарок-шема на ТВ-приемник Panasonic TX-21CK1P.

Во светлината на претходно изложената филозофија на дијагностицирање, овде ќе биде претставен еден систем на откривање на дефекти кај ТВ-приемник PANASONIC TX-21CK1P, чија сервисна шема е дадена во прилог на овој број на ЕМИТЕР.
За успешно сервисирање е потребно познавање на принципите на создавање, пренос и прием на телевизискиот сигнал, за што постои соодветна литература. За нашите читатели, почетници или со извесно искуство, ја препорачувам книгата "ТВ-ТЕХНИКА и нејзино сервисирање" од Наташа Божиновска и Зоран Тасиќ, во издание на ЕМИТЕР, во која ќе најдете детални објаснувања кои ќе ви послужат во следењето на содржината на овој текст.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.