Рубрика: Фототехника
Школа за фотографија: Исечок со помош на маска
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Продолжуваме со серијата написи за работа со програмите за обработка на фотографии. Овој пат ќе обработиме еден класичен пример на употреба на маска обработен во Adobe Photoshop CS2. На ист или сличен начин оваа обработка може да се изврши во програмите од конкурентските фирми, бидејќи нема сериозна работа во светла комора без изработка и користење маски.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.