Рубрика: Информатика
Идеално Crossfire решение
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


2007 година ќе остане запишана во аналите на AMD како веројатно најцрна година досега. Искра надеж даде RV670 графичкиот процесор и двата модели картички, HD 3870 и 3850, базирани врз него. Тоа го врати AMD во игра во категоријата картички до 150 евра, каде што nVidia не даде соодветен (ценовен) одговор. 8500 и 8600 моделите од понис¬ката ценовна категорија според перформансите не се ни блиску до новите две картички. Новиот кон¬траудар од AMD се вика - HD 3870 X2. Добро познат концепт со два графички процесора на една кар¬тичка, врвни перформанси и на¬вис¬тина респективна цена. Како ќе реагира nVidia na ова, ќе видиме. А до тогаш, да погледнеме што зготвила кујната на AMD.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.