Рубрика: Информатика
Игра на мачка и глушец
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Затишјето пред големата бура, која треба да ја започне AMD со својот ATi "Department" во јули со 5xxx серијата на Radeon а ќе ја продолжи Nvidia во октомври со серија картички базирани на чипот со бројка 300, двете страни го користат за фејслифт на своите постоечки адути. Малата битка за заземање на што поповолни позиции за претстојната DirectX 11 војна овојпат ја водат Radeon HD4590 и Geforce GTX275

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.