Рубрика: Макетарство и моделарство
Воздухопловни радиоуправувани едрилици од категоријата Ф-3-Ј
Автори: Перица Поповски, Гоце Поповски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Категоријата на РУ едрилици Ф-3-Ј во последниве години е многу популарна. Во оваа категорија се одржуваат натпревари во траење на лет и прецизно слетување на сите нивоа - од локални до светски првенства. Во написот што следува даден е детален приказ на категоријата Ф-3-Ј и на неколку натпреварувачки модели

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.