Рубрика: Фототехника
Школа за фотографија: Кропирање и монтажа
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во минатиот број видовме дека со едноставна еквилизација на нивоата во Adobe Photoshop CS2 или во некој сличен програм за обработка на фотографии, можеме многу лесно да констатираме што и недостасува на фотографијата и истото, во голема мера, да го отстраниме. Оваа постапка, иако примарна, често не е доволна за драстично подобрување на квалитетот на фотографијата. Затоа, најчесто употребуваме уште две основни техники: кропирање и монтажа.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.