Рубрика: Автомобилска техника
Volvo C30 ReCharge Concept
Автор: Љубиша Трипуноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Дел од своите размислувања за иднината Волво ги прикажа и преку концептната верзија на својот најмал автомобил, моделот C30. Освен флексибилниот бензински мотор, кој може да користи бензин или етанол како погонско гориво, трите часа полнење на литиум-полимерските батерии за напојување на електромоторите (во секое тркало по еден) се доволни за автономија од 100 километри. Пазарна промоција на овој автомобил, доколку сé оди како што се планира, може да се очекува веќе следната година.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.