Рубрика: Електроника
Школа за електроника: Засилувачи
Автор: Наташа Божиновска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Засилувачите се една од основните поставки на електронските уреди со кои електрониката успеала длабоко да навлезе во сите делови на човечкиот живот. За илустрација, кога не би постоеле ограничувања, како што е основниот шум како последица на движење на електроните, некој рекол дека би можеле да го слушаме звукот на растењето на тревата. Во овој напис ќе бидат изнесени основните поставки и карактеристики на засилувачите, нивните параметри и основната поделба

Рубриката "Школа за електроника" е наменета за електроничарите-почетници, но многу корисни работи во неа ќе најдат и оние понапредните. Затоа слободно, преку писмо или e-mail, поставете ги прашањата што ве мачат и предложете ги темите од електрониката за кои сакате да читате на овие страници.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.